Een eetkamer inrichten hoeft niet zo moeilijk te zijn als je denkt. Er zijn tal van manieren om jouw eetkamer op een leuke manier in te richten. Denk hierbij aan simpelweg de muren van de ruimte een (nieuwe) kleur te geven, meer accessoires toevoegen aan de eetruimte en nog veel meer. Dus ben je op zoek naar inspiratie voor het stylen van jouw eetkamer? Lees dan snel verder, want wij geven jou drie tips om jouw eetkamer in te richten aan de hand van jouw persoonlijke voorkeuren.

Tip 1: verander de hoofd meubelen of voeg nieuwe toe

In een eetkamer bevinden er eigenlijk niet zo veel meubels. In de meeste gevallen hebben eetkamers altijd een eettafel en eetkamerstoelen. Soms wordt er ook nog een kast geplaatst voor het bewaren van servies en andere keukengerei. Deze hoofd meubelen kun je gemakkelijk kopen of een nieuw leven inblazen! Doe inspiratie op door op online woonblogs te kijken of bekijk een aantal woontijdschriften om erachter te komen wat nu de trends zijn rondom de inrichting van een eetkamer. Je kunt ook ervoor kiezen om een aantal grote woonmarkten te bezoeken om zo inspiratie op te doen.

Bovendien kun je jouw huidige hoofd meubelen gemakkelijk veranderen door alleen al een klein dingetje te veranderen. Denk hierbij aan het opnieuw verven van de meubels of door een andere inrichting binnen de servieskast toe te passen. Het is niet per se nodig om een hele nieuwe set stoelen en tafel te kopen. Pas de kleine details aan en je eettafel lijkt zo goed als nieuw!

Tip 2: richt jouw eetkamer in volgens een bepaalde interieurstijl

Heb je zin in een nieuwe look? Kan jouw eetkamer een verfrissende uitstraling gebruiken? Misschien is het wel een leuk idee om jouw eetkamer volgens een totaal andere interieurstijl in te richten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een donker kleurenpalet, gepaard met natuurlijke en metalen accenten? Deze drie dingen horen bij een industrieel interieur. Of wil je juist voor iets lichts en gezelligs gaan? Dan past er een landelijk interieur beter bij jouw voorkeuren. Dit hangt natuurlijk af van de sfeer die jij in jouw eetkamer wil creëren!

Natuurlijk is het wat leuker om jouw eetkamer te matchen met de rest van het huis, maar als het een aparte kamer is, kan het geen kwaad om het anders in te richten. Beetje apart zijn mag wel!

Tip 3: zorg voor goede verlichting

Niet alleen de eettafel en de stoelen zijn essentieel in de eetkamer. Verlichting en accessoires zijn namelijk net zo belangrijk! De juiste verlichting en accessoires zorgt er namelijk voor een huiselijke, gezellige sfeer binnen deze ruimte. Bovendien is het ook handig om speciale verlichting te nemen als er meer dan gegeten wordt in de eetkamer. Denk bijvoorbeeld aan werken, leren of lezen aan de eettafel.

Voor een eettafel die diverse functies zal hebben, is het fijn om een hanglamp met een dimfunctie te hebben. Met zo’n lamp kun je precies de lichtsterkte kiezen die je op dat moment nodig hebt. Wanneer je iets aan het lezen bent, dan zet je de intensiteit van een licht hoger dan wanneer je sfeervol aan het dineren met het gezin bent.