Wanneer je een puppy hebt uitgekozen en hem bijna op kunt halen, moet je wel nagedacht hebben over de training. Een puppy heeft zeker training nodig om goed opgevoed te worden. Er ontstaat een betere band tussen mens en dier en je hond zal zich goed gaan gedragen wanneer je besluit om je hond te trainen. De opvoeding van je pup is cruciaal, omdat dit kan bepalen welk gedrag jouw hond zal gaan aanhouden voor de rest van zijn of haar leven. Maar moet je nu kiezen voor een hondenschool of een online puppycursus? Hier vind je de voor- en nadelen van beide opties uitgelegd.

Waarom zou je voor een hondenschool kiezen?

Een hondenschool, het is nog steeds een veel gekozen manier om een pup op te voeden. Het kiezen voor een hondenschool heeft ook zeker een aantal voordelen. Zo wordt er vaak veel geïnvesteerd in het ontwikkelen van een band tussen jou en je hond. Maar een ander belangrijk voordeel is er sprake is van socialisatie met andere honden. Doordat er in groepen wordt getraind komt jouw pup veel in aanraking met andere pups en dit speelt zeker mee in de ontwikkeling van je hond.

De nadelen van een hondenschool

Toch zitten er ook nadelen aan het kiezen voor een hondenschool. Zo weet je van te voren niet hoe de hondenschool is en kan het zomaar flink tegenvallen om hier een training te volgen. Een ander nadeel is dat je gebonden bent aan een vaste planning, waardoor je altijd op een bepaalde datum en tijd op de training aanwezig moet zijn. Dit is niet altijd voor iedereen haalbaar en daardoor nadelig. Ook is er niet altijd een hondenschool in de buurt en moet je soms een flink eind rijden voor je er bent. Daarnaast zijn de kosten ook vaak aan de hoge kant.

Waarom zou je voor een online puppycursus kiezen?

Daarom kun je er ook voor kiezen om een online puppycursus te kiezen. Hier zitten een aantal grote voordelen aan ten opzichte van een hondenschool. Voor een lager bedrag krijg je een uitgebreide training waarmee je je hond alles kan leren wat nodig is. Daarbij komt ook dat je dit op je eigen manier kunt doen, waar en wanneer je dat wilt. Je bent verzekerd van duidelijke en heldere modules met de mogelijkheid om de professionele hulp van experts in te schakelen. Zo kun je je puppy goed opvoeden zonder dat je de wekelijkse trip naar de hondenschool hoeft te maken.

Vraag een online puppycursus proefles aan

Je pup komt tijdens een online puppycursus wel minder in contact met andere pups, maar tijdens de wandelingen die je met hem maakt kom je regelmatig andere honden tegen. Wil je een online puppycursus volgen? Om kennis te maken met de modules kun je een aantal gratis proeflessen aanvragen, zodat je een beeld krijgt van de stof waar je mee te maken krijgt. Daarna kun je ervoor kiezen om een volledige cursus te kopen, waar je levenslang toegang tot hebt. Je betaalt dus eenmalig voor heel veel bruikbare informatie!