Creëer thuis een plek waar je na een lange werkdag heerlijk kunt ontspannen! Er zijn verschillende manieren om van je woning een eigen spa te maken. Niet alleen goedkoper dan wekelijks naar een spa in de buurt gaan, maar ook comfortabeler. Thuis een spa creëren begint bij het bepalen van de ruimte die je hebt. Op basis hiervan kun je kiezen uit verschillende componenten. Denk bijvoorbeeld aan een jacuzzi, een klein zwembad en bijvoorbeeld een sauna. Ook een buitendouche is een fijne toevoeging aan je eigen spa aan huis. Niet onbelangrijk; bepaal vooraf wat je budget is!

Verschillende elementen in de tuin

De meeste mensen creëren hun spa in de tuin. Hier heeft men de meeste ruimte en is het mogelijk om je echt even terug te trekken. In huis zou je een bubbelbad in de badkamer kunnen laten plaatsen, of bijvoorbeeld een sauna installeren. De meeste mensen willen er echter geen kamer voor op moeten geven. Zorg dat de tuin niet slecht uit componenten van de spa aan huis bestaat. Combineer een jacuzzi met een fraaie strook groen. Onder meer bamboe staat vaak goed bij een jacuzzi. Daarbij is bamboe het hele jaar door mooi! Rond het zwembad zou je een fraai gazon aan kunnen leggen.

Creëer hoekjes in de tuin voor je spa

Zoals reeds genoemd kun je bamboe gebruiken als een afscheiding rond de jacuzzi. Bij een spa in de tuin is het wenselijk om verschillende hoekjes te creëren. Het geeft je een gevoel van privacy en geborgenheid. Daarbij laat het een tuin vaak groter ogen. In ieder hoekje kun je vervolgens met een eigen stijl werken. Het geeft de tuin een unieke uitstraling. De hoekjes creëer je niet alleen met bamboestruiken, maar bijvoorbeeld ook met een buxushaag of een strook van gedroogde bamboe palen. Op een platform als Pinterest kun je veel inspiratie vinden voor een eigen spa.