Je wilt een eigen website maken, maar je weet niet hoe. In dit artikel kun je lezen waar je aan moet denken voordat je begint. Er zijn verschillende methodes waarmee je een website kan maken. Een van de meest gebruikte methodes is wordpress hosting. WordPress is een zogeheten contentmanagementsysteem of kortweg CMS, wat eigenlijk niks anders is dan een systeem waarmee je bepaalde data of content online op het internet kunt plaatsen. Dit is dus bedoeld om websites te maken en beheren. WordPress wordt wereldwijd heel veel gebruikt om een eigen site, blog of webshop te starten.
Zelfstandig een site opbouwen?
Als je wilt starten met een eigen website, een persoonlijke blog of een webshop, ga je waarschijnlijk op zoek naar manieren om dat te doen. Met nul kennis is het dan ook nogal een raadsel. Echter heb je niet veel ervaring nodig om toch een goed functionerende, basale website te maken. Dit kun je zelf doen door op WordPress een account aan te maken. Met een beetje zelfstudie op het internet en door te spelen met de knopjes op WordPress, kun je toch best wel ver komen in het ontwikkelen van een website.
Echter willen veel mensen natuurlijk een website die er meteen al perfect uitziet en meteen bruikbaar en toegankelijk is voor bezoekers op de site. Dit is immers belangrijk voor de aantrekkelijkheid van je website. Dit vergroot de kans dat mensen je site of je webshop serieus nemen en/of vertrouwen. Omdat veel mensen zelf geen kennis hebben van het opbouwen van een site en omdat ze het belangrijk vinden dat de site meteen op een bepaalde minimale kwaliteitsstandaard is, kiezen ze ervoor om hun website te laten maken door anderen die dat doen voor hen doen via WordPress.
Starten met je eigen site: de basics
Er zijn een aantal dingen die je moet doen voordat je een goed functionerende site kan hebben. Als eerste is het de bedoeling dat je een domeinnaam kiest. Je moet bepalen welk CMS je wilt gebruiken – vaak wordt dus WordPress gebruikt. Je kan ervoor kiezen om een bureau in te schakelen die de site voor jou maakt. Je moet nadenken over het design van je website. Als je al een eerste hoofdpagina of menu hebt gecreëerd, kun je nadenken over verdere indeling van bepaalde pagina’s. Je kunt je website aanvullen met bepaalde teksten en afbeeldingen. Vervolgens zijn er bepaalde geavanceerde functionaliteiten die je kunt toevoegen. Deze worden plug-ins genoemd. Deze hebben als doel om bijvoorbeeld de zichtbaarheid van de site te verbeteren.
Geavanceerde functies van een site
Er zijn ook vervolgstappen waar je over na moet denken bij het opbouwen van een website of online onderneming. Hierbij sta je bijvoorbeeld voor het volgende probleem: hoe trek je nou lezers of bezoekers aan? Als er niemand op je website, blog of webshop komt, heb je er simpelweg niets aan. Om populariteit te krijgen of om geld te verdienen via een eigen site, heb je bezoekers nodig. Het liefst wil je zo veel mogelijk bezoekers per week of maand. Dit kan worden bereikt door interne tools van WordPress (die ook wel plug-ins worden genoemd) die ervoor zorgen dat de zoekmachine functies worden geoptimaliseerd. Dit systeem heet SEO, wat een afkorting is van Search Engine Optimization. Aangezien je dit artikel nu leest, heb je misschien geen idee wat SEO is. Het komt erop neer: er zijn heel veel sites op het internet en het is lastig voor jou om (vooral als starter) daarin op te vallen. Je komt niet meteen bovenaan de zoekresultaten. Om dit wel te bevorderen, bestaat SEO dus. Omdat dit voor beginners lastig kan zijn, is het raadzaam om hiervoor hulp in te schakelen bij experts.
Comments are closed.