Het is belangrijk dat wanneer men een website wilt maken dat de we website bij de juiste host terecht komt. De webhosting site die gebruikt wordt is zeer bepalend voor de veiligheid van jouw website. Uiteindelijk is de webhost degene die jouw informatie, multimedia of gewoon online ruimte aanbied. Dit kan voor jouw persoonlijke website zijn maar ook voor bedrijven die erop bijvoorbeeld ook betaal opdrachten kunnen uitvoeren. Het is dan natuurlijk wel een prettig idee dat je een webhost gebruikt die veilig is en niet zomaar gehackt, offline gaat of zelf met jouw informatie ervandoor gaat. Betrouwbaarheid is key met dit soort informatie online.

Wil jij een website bouwen?

Stel jij wilt een website maken waar moet je dan beginnen? Dit is veel voorkomende vraag want je kunt de website laten maken of natuurlijk zelf aan de slag gaan. Mocht je nou weinig ervaring hebben met het maken van online websites dan zijn er veel educatieve leer modules online te vinden die het precies uitleggen. Het is uiteraard ook mogelijk om je website te laten maken met de inrichting die jij het wilt geven. Deze manier zal duurder uitvallen maar zorgt ervoor dat je niet straks met een halve website ergens in het proces vast komt te zitten. Dit zou natuurlijk zonde zijn. Doe daarom goed je onderzoek naar welk process het beste bij jouw past.

Wie is de beste webhost provider?

Er zijn vele aantallen van webhosts te vinden online. Vaak zijn ze moeilijk van elkaar te onderscheiden. Dit komt omdat ze allemaal beweren veilig en goedkoop te zijn. Maar kom je er nou achter welke webhost de meest geschikte is voor jouw. De kosten lopen per webhost behoorlijk uiteen en ook de snelheid van de servers kan verschillen. Staan bijvoorbeeld de servers in Nederland dan zal de snelheid van de website sneller zijn dan als de surfers in Amerika staan. Heb je weinig ervaring en wil je een goede klantenservice beschikbaar hebben dan moet je wellicht een andere webhost nemen die iets duurder is.

Bereikbaar en snel

Dat zijn de belangrijkste aspecten die komen kijken bij een goede website host. Want wie zijn of haar website gemaakt heeft wilt natuurlijk wel dat de bezoekers niet een langzame of moeilijk te vinden website tegen komen. Daarom is snelheid belangrijk omdat het een visitekaartje is van jezelf of van je bedrijf. De bereikbaarheid is afhankelijk van verschillende factoren. Het verbeteren hiervan wordt ook wel Search Engine Optimisation, afgekort: SEO genoemd. Een zoekmachine, zoals bijvoorbeeld Google, wordt gebruikt door mensen om op zoek te gaan naar een antwoord op hun vraag. Op het moment dat je website gevonden wordt op Google dan kunnen er dus mensen op je website komen waar je geen geld voor uit hoeft te geven. SEO staat voor een verzameling van technieken die je kunt toepassen om de vindbaarheid van je website en/of pagina’s te vergroten op zoekmachines zoals Google.

Servers van website hosts

De websites die gehost worden zijn in er alle soorten en maten. Je kunt bijvoorbeeld zelfs je website gratis laten hosten. Dit heet gratis hosting en geeft je maar beperkte mogelijkheden. Ook zal iedere pagina vol met reclame zitten. Verder is er ook nog shared hosting hiermee kun je met anderen de host delen en samen je websites online delen. Helaas is het hierbij gebruikelijk dat de ene website de ander doet vertragen en soms zelfs doet crashen. Dus bij beiden deze soorten van hosting is het heel voordelig maar niet kwalitatief een juiste keuze. Managed hosting is veruit de meest complete soort waarbij de klant een eigen server krijgt en de rest uit handen geeft zoals het beheer en onderhoud.